Roet bij de schoorsteen is een hardnekkig probleem. Hoewel u met plezier gebruikmaakt van uw houtkachel, bent u niet blij met de roetaanslag rondom de schoorsteen. Roet ontstaat veelal door onvolledige verbranding van koolstof houdende brandstoffen zoals hout. De koolstof houdende vaste deeltjes die hierdoor ontstaan, blijven zweven en zorgen voor roetaanslag op uw rookkanaal. Hout dat te nat is, draagt eveneens bij aan roet bij de schoorsteen. Roetaanslag ziet er natuurlijk niet mooi uit en dus gaat u op zoek naar manieren om roet te verwijderen. Hoe pakt u dit slim aan en hoe kan witte wegenverf hierbij helpen?

Het belang van roet verwijderen bij de schoorsteen

Het is verstandig om roet in en nabij de schoorsteen aan te pakken. Waarom dit belangrijk is? U kunt er een schoorsteenbrand mee voorkomen. Zeker als er sprake is van een harde of natte roetaanslag óf glansroet, is het risico op een schoorsteenbrand vrij groot. Natuurlijk zit u niet te wachten op een schoorsteenbrand met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk regelmatig een schoorsteenveger in te schakelen om het rookkanaal schoon te maken. Verder kunt ook u in actie komen door roet weg te verwijderen. Hiermee wordt het risico op een eventuele schoorsteenbrand sterk verkleind.

roet verwijderen

Gebruik wegenverf om roet te verwijderen

Gewone muurverf helpt niet om roet weg te verven. Een roetvlak wordt namelijk steeds weer zichtbaar. Daarom is isoleren belangrijk. Wellicht heeft u al meerdere keren geprobeerd met gewone verf roet aan te pakken, maar helaas zonder blijvend resultaat. Roetaanslag is hardnekkig, dus is het belangrijk dit effectief aan te pakken. Gelukkig biedt onze witte wegenverf voldoende mogelijkheden om het roet bij uw schoorsteen slim én efficiënt te verwijderen. Deze witte verf bestaat uit twee componenten die ervoor zorgen dat roet volledig wordt geïsoleerd. Onze wegenverf wordt dan ook vaak toegepast om het zwarte roet van de schoorsteen en muren wit te verven.

Zelf roet bij de schoorsteen wegwerken

Roet bij uw schoorsteen is dus eenvoudig zelf te verwijderen. In onze webshop kunt u terecht voor de witte wegenverf waarover eerder werd geschreven. Uiteraard staan wij u graag bij met advies en ondersteuning. Schroom daarom niet om contact op met ons op te nemen voor de benodigde support. Verder is het belangrijk om in de toekomst hout te stoken met een vochtigheidspercentage van maximaal 20 procent om roetaanslag te voorkomen. Maak daarom gebruik van een vochtmeter om de vochtigheidspercentage van het hout te meten. Witte of doorzichtige rook uit de schoorsteen geeft aan dat u op de juiste manier stookt.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.zelfbelijnen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 14 reviews.