Of het nu wegenverf van Gamma is of van een andere doe-het-zelfzaak; er is een wezenlijk verschil in wegenverf. De nadelen van goedkope wegenverf zijn veelal:

  • Minder goed te verwerken
  • Snellere slijtage
gamma-wegenverf
Goedkope wegenverf heeft meer kans op afbladderen.
Maar eerlijk is eerlijk; goedkope wegenverf van de Gamma of Praxis kent naast de prijs ook voordelen, namelijk:

  • Het is vaak sneldrogend
  • Doorgaans op basis van één component

Professionele wegenverf

Als specialist in belijningen brengen wij dagelijks professionele wegenverf aan. Wij zijn ook regelmatig op klussen geweest waar men eerst met zogenaamde “Gamma wegenverf” markeringen aan gebracht hebben en dat het na enkele maanden al zo aangetast is dat wij alsnog met professionele wegenverf langs moeten komen. Jammer van de extra kosten. Van professionele wegenverf heeft u dus echt langer profijt.

Verf op basis van twee componenten

Kwaliteitsverf wat minimaal drie jaar goed op beton en klinkers blijft zitten is op basis van twee componenten (2C). Deze bestaat uit verf en een verharder. Zodra de wegenverf is opgedroogd (na ca. 4 uur) is er een harde toplaag ontstaan. Na 16 uur is de verf overrijdbaar. Deze verf kunt u het beste aanbrengen met een roller of spuit.

Verf op basis van acrylaat

Voor bitumineuze ondergronden zoals asfalt wordt er acrylaatverf gebruikt. Deze verf haalt als het ware een miniscuul laagje van de top af, waardoor deze extra goed blijft hechten. De verf kan aangebracht worden met een roller / kwast en is licht aromatisch en loodvrij. Bij normaal gebruik zou de verf ongeveer 2 jaar mee moeten kunnen.

Wat is dan Gamma wegenverf?

Goedkopere verf is veelal te verdunnen met terpentine. Hierdoor verandert de samenstelling van de verf waardoor de verf sneller mat slaat.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.zelfbelijnen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 14 reviews.